tiistai 7. huhtikuuta 2015

Mukavuusalue...


Meikkipohja: Estee Lauder
Silmämeikki: Joe Blasco
Huulet: Joe Blasco

Eräänä päivänä tässä taannoin sattui mielenkiintoinen työkeikka. Kerronkin siitä teille vähän tarkemmin.

Asiakas tilasi GMC-Studiolta juhlameikin ja kampauksen Helsinkiin. Olette varmaankin jo blogipostauksistani päätelleet, että olen ammatiltani kosmetologi ja meikkaaja. En siis ole opiskellut kampaajaksi koskaan (lukuunottamatta koulussa suoritettuja peruskampaus oppitunteja) eikä minulla ole kampaajan taitoja. Kampaajat toimivat yhteistyössä yrityksemme GMC-Studion kanssa ja näin voimme tarjota asiakkaillemme ammattitaitoisesti sekä meikkaajien että kampaajien palvelut. 

Olen tehnyt kuvauksiin kyllä hiuksia sekä tavallisia kampauksia juhlatilaisuuksiin, mutta vaativammissa kampauksissa suosittelen aina ehdottomasti loistavien yhteistyökampaajiemme palveluita.

Sain kuitenkin etukäteistietoa tällä kertaa tilatun kampauksen suhteen, että se olisi varsin yksinkertainen toteuttaa eikä vaatisi kampaajan taitoja. Koska keikkakampaajamme olivat tuolloin joka tapauksessa jo varattuina muualla ehdotin asiakkaalle, että voisin hyvin tehdä kampauksen itse jos se tosiaan olisi suht yksinkertainen toteuttaa. Tämä sopikin asiakkaalle loistavasti ja hän toimitti minulle youtube linkin myös, jossa kampauksen yksinkertaisuus nopeasti tulisi esiin. Hän kertoi myös minulle tehneensä itse usein ystävilleen kyseisen kampauksen, muttei kykenisi tekemään sitä itselleen, mikä oli ymmärrettävää.


ripsiä kuivatellaan...

Koska töitä oli tuolle viikolle jonkin verran kasaantunut varastoon, ryhdyin katsomaan asiakkaan minulle toimittamaa videota vasta tilausta edeltävänä iltana, kun muutoinkin kävin läpi seuraavaan työpäivän tehtäviä.

Videon edetessä minulle kuitenkin alkoi varsin selvästi selkiytymään, etten kuuna päivänä suoriutuisi kaikista niistä työvaiheista joita videossa tehtiin siinä ajassa, joka minulla olisi käytettävissäni. Osa työvaiheista oli myös leikattu pois, jolloin videon kesto ei tietenkään ollut sama asia kuin käytännön toteutus ja kauhulla ajattelin, kuinka kauan minulta kestäisi tehdä videossa toteutettuja pohjatöitä, joista minulla ei ollut aiempaa kokemusta. Ja miten voisin toteuttaa samanaikaisesti vielä tilatun meikkauksen. Minun virheeni selkeästi siis, miksi en ollut katsonut videota aiemmin vaan olin vain reippaasti lupautunut suorittamaan tilatun kampauksen!

Kokosin itseni, lakkasin raivoamasta itselleni ja tunnistelin faktat tilanteessa. Selvä juttu. Asiakas siis toivoi nutturaa, jossa olisi yhdistettynä sileää, nutturaa ja lettiä. Rennolla tavalla toteutettuna, mutta kuitenkin juhlallisesti. Olihan hän menossa tärkeään tilaisuuteen.

Hädissäni aloin miettimään vaihtoehtoja toteuttaa samankaltainen kampaus tuntemillani tavoilla. Ja tuntematta asiakasta etukäteen, millaiset hiukset hänellä olisi, riittäisikö hiusmassa itsessään vai tarvittaisiinko valkkia,jne..Saavuttuani asiakkaan luokse seuraavana aamuna ehdotin seuraavaa. Jos tekisin hänen toivomansa nutturan omalla tyylilläni, uskoisin että pääsisimme lähelle tuossa videossa näytettyä lopputulosta. Kerroin hänelle myös, etten yksinkertaisesti osaisi enkä ehtisi tehdä tilattua kampausta käytettävissä olevassa ajassa, mutta haluaisin yrittää omalla tavallani. Kerroin, että jotta voisin taata hänelle täsmälleen identtisen lopputuloksen videon kampauksen kanssa, olisi paikalle ollut tarpeen varata erikseen kampaaja. Tähän en kuitenkaan pystynyt, sillä he olivat varattuina jo muualla enkä ollut arvellut tilauksesta päätellen, että vaikeusaste olisi niin korkea minulle.
Asiakas antoi kuitenkin luottamuksensa asialle ja ryhdyin toimeen.

Kihartamiseen tarvittavan ajan korvasin laittamalla hiuspohjaan lämpörullat, joiden vaikutusaikana ehdin viimeistelemään silmämeikin ennen meikkipohjaa ( työjärjestykseni käänteinen..)

Videolla näytetyt seitsemän letitystä hiuspohjaan ennen nutturaa korvasin hiusten osittaisella ponihännällä, yhdellä letillä ja valkilla. Näin arvelin, että myös kesto kampaukselle juhlapäivänä olisi huomattavasti pidempi. Myös työaika lyheni, ja aikaahan minulla ei ollut loputtomasti sillä olin paikalla yksin.
Kampauksessa siis piilossa alla tukiponihäntä, jonka ympärillä valkin avulla muotoiltu nuttura. Sen pinnalla hiusosioilla luotua kiharaa, joka kiinnitettynä tavallisilla pinneillä sekä hengettömillä ja......ympärillä ristiin rastiin kiertävä letti.Lisäsimme vielä yhteistuumin kevään kunniaksi juhlapukuun sopivan hiuskukan kampaukseen.


Lopputulokseen olin asiakkaan kanssa kaikinpuolin tyytyväinen, vaikkei kampaus ollutkaan täysin ammattimaisesti toteutettu. Aikaa meikkiin ja kampaukseen kului 2h, joka oli aikamääre joka minulla olikin käytettävissäni.


Opettavainen tarina siis minulle tosiaankin. 

A)Tästä lähtien siis katson lähettämänne videot ja kuvat hieman aiemmin kuin edellisenä iltana.

B)Lupaan tehdä näin jokaisella kerralla.


Oman mukavuusalueeni ulkopuolella käynti oli hermostuttavaa. Rajan ylitettyäni kuitenkin olen viisaampi. 
:)

Kuulinkin jo asiakkaalta, että juhlat menivät hienosti ja sekä kampaus että meikki pysyivät hyvin. Siitä iloiten ja kaunista kevättä toivotellen,
Minna :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meikkauspalvelut ja verkkokauppa korona-aikana

  Tervehdys! Täällä mennään keskellä korona-aikaa edelleen... GMC-Studio on olemassa suurimmilta osin kiitos Kosmetiikkaviidakko verkkokaup...

Blogiarkisto