torstai 20. tammikuuta 2011

Pysyvä luomiväri

Miten saa luomivärin oikeasti pysymään luomella koko päivän/illan/vuorokauden?

Yksi tapa on pohjustaa luomi ennen luomivärin laittoa. Sen voi tehdä hyvällä mattapinnan jättävällä meikkivoiteella, (jonka on käytännössä todennut pysyvän) tai sitten ihan tarkoitukseen olevalla luomivärin pohjustustuotteella (tällöin ei tarvita meikkivoidetta luomelle lainkaan).
Hyviä pohjustajia ovat esimerkiksi Sensain eye make up base(ohut koostumus), Guerlainin luomenpohjustus(soveltuu myös tummien silmänalusten häivytykseen), Lumenen eye make up base tai Estee Lauderin vastaava tuote.

Minkä tuotteen sitten valitseekin, on tärkeää että tuotetta on koko luomen alueella ja aina kulmakarvojen alareunaan asti. Kulmakarvan alle usein laitetaan vielä lopuksi jotakin vaaleaa luomiväriä tai valoväriä ja näin varmistetaan myös sen intensiivisyys ja pysyvyys.Myös on tärkeää ettei pohjustustuotetta ole liikaa, sillä silloin sen toiminta onkin aivan päinvastainen.

Itse pidän ehdottomasti tehokkaimpana tuotteena (jälleen...) Estee Lauderin Double Wear Concealeria, joka siis ei varsinaisesti olekaan pohjustus, vaan kuten jo aikaisemmin tuli todettua, niin se on peiteväri.
Ei mikä tahansa peiteväri vaan pysyy, pysyy ja pysyy..
Pysyy siis luomella kuin tauti, mahdollistaa värin helpon häivyttyvyyden ja sen lisäksi tasoittaa luomen värin vaaleaksi ennen puuterimaisen luomivärin laittoa ja näin luomivärien värit tulevat kauniisti esiin, eivätkä huku luomen omaan väriin, kuten usein käy.


Tehokkain tapa käyttää tuotetta voimakkaampaan silmämeikkiin, on sekoittaa hiukan peiteväriä ja luomiväriä(voidemainen, kynä tai neste) kämmenselällä valmiiksi massaksi, jonka jälkeen taputtelee massan liikkuvalle luomelle. Tässä kannattaa laittaa yksi silmä kerrallaan valmiiksi, koska massa kuivuu aika pian ja saa paremmin yhden silmän kerrallaan. Sitten halutessaan voi vielä päälle taputella pullealla siveltimellä haluamaansa puuterimaista luomiväriä ja häivytellä sillä meikkiä kevyesti ulospäin luomelta.

Jos tekee n.s smoky eyes-silmämeikkiä, jossa siis luomen pohja (ainakin ripsen tyvestä) tulisi saada mahdollisimman tummaksi ennen puuterimaisen luomivärin laittoa, niin kannattaa sekoittaa peiteväriin kajalkynää. Piirtää kämmenselälle ikään kuin mustaa palloa(väriä saa olla paljon) ja sekoittaa sen joko synteettisellä litteällä siveltimellä, vaahtomuoviaplikaattorilla tai sormella pieneen määrään peiteväriä kämmenselällä ja siitä taputtelee/painelee luomelle sitten. Ja varmasti pysyy. <huom. jos peitevärin ja kajalkynän massasta tulee esimerkiksi hieman siniseen siftaavaa, jota usein tapahtuu, koska mustissa kynissä on paljon sinistä pigmenttiä, niin ei hätää. Kun massan pinnalle sitten levitetään se varsinainen (puuterimainen) luomiväri niin sinisyys haihtuu ja väristä tulee vain erittäin intensiivinen. On muutenkin hyvä käyttää myös tummaan silmämeikkiin muutamaa eri sävyä, ettei tuloksesta tule vain "mustia silmiä", vaan värissä ja meikissä on syvyyttä.
Ja toki muunkin värinen kajalkynä sopii jos halutaan erilainen tulos.Kuitenkin on parempi käyttää kajal-kynää(kohlia) tai pehmeää silmänrajauskynää kuin kovempaa silmänrajauskynää, jotta väriä irtoaisi helposti.
Oli kyseessä siis vahva iltameikki tai pehmeä päivämeikki, pysyy luomiväri hyvin näillä konsteilla eikä tarvitse käydä tarkistelemassa päivän mittaan peilistä luomiaan eikä tuskailla pakkautuneiden luomiväriraitojen kanssa turhaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meikkauspalvelut ja verkkokauppa korona-aikana

  Tervehdys! Täällä mennään keskellä korona-aikaa edelleen... GMC-Studio on olemassa suurimmilta osin kiitos Kosmetiikkaviidakko verkkokaup...

Blogiarkisto