tiistai 25. tammikuuta 2011

Silmänrajaus helposti


Jos ongelmana on silmänrajauksen teko, saattaa seuraavasta löytyä joitakin käteviä vinkkejä! 

Miten sen saisi kauniiksi viivaksi ilman ”ryppyjä” tai ylipaksuja kohtia.
Miten sen saisi yhdellä vedolla kauniiksi symmetriseksi viivaksi? Mihin kohtaan sen tulisi jatkua ulkonurkassa ja tuleeko se sisänurkkaan ollenkaan? Miksi ei tunnu löytyvän koskaan oikeanlaista rajauskynää tai tussia, kun aina tuntuu olevan joko liian kapea ja kuiva tai sitten liian paksu ja väriäkin saattaa pursuta siveltimestä turhan paljon kerralla, jotta laittamisesta tulisi yhtään mitään?
Useimmat naiset ovat ratkaisseet ongelman olemalla kokonaan käyttämättä rajausta, koska se vain sotkee silmämeikin ja on taas aloitettava kaikki alusta, eikä aamuisin ole sellaiseen aikaa. Iltameikkeihin halutaan usein sitten käyttää myös rajausta, mutta joskus silloinkaan se ei onnistu, vaikka aikaa sen tekemiseen olisi enemmänkin.

Vastauksena tähän ongelmaan kannattaa unohtaa koko ajatuksen täydellisen eyeliner-viivan piirtämisestä.
Kaikki henkilöt joilla on ollut ongelmia rajauksn kanssa ja joille olen neuvonut erilaisen tekniikan laittaa rajaus, ovat siinä onnistuneet. Kunhan ovat unohtaneet tosiaan sen upean virheettömän rajauksen yhdellä vedolla.
Ensin tarvitaan tietenkin hyvä nestemäinen eyeliner tai kynä. Kynistä parhaita ovat mielestäni YSL long lasting eye pencil, Sisleyn eyeliner pencil tai Diorin vastaava. Jos haluaa säästää löytyy Lumenen Natural code sarjasta edullinen vaihtoehto. Huom! Silmänrajauksessa tulisi käyttää siis rajauskynää ei kajalia. Ainoa kajal ,joka mielestäni toimii sekä sisäluomen, että ulkona yläluomen rajauksessa on  Diorin Kohl(kajalkynä). Jos käyttää rajaukseen kynää kannattaa se pitää aina terävänä, näin välttyy ylipaksulta jäljeltä.
Nestemäisistä rajauksista hyviä ovat Armanin Maestro Eyeliner ja Estee Lauderin Double Wear-eyeliner (pysyvät erittäin hyvin myös laskeutuneella luomella eivätkä hankaudu pois tai tartu kulmaluun alle) tai sitten Mac:in nestemäinen rajaus(vedenkestävä). Sensailla löytyy mainio nestemäinen eyeliner, jonka sivellin osa on ikään kuin siveltimen ja tussin välimuoto. Henkilökohtaisesti käytän enimmäkseen Armanin tai Sensain eyelineria, mutta ihmisillä on eri maku. Jos haluaa ihan ohuen siveltimen niin ohuimmat ns. klassisella siveltimellä varustetut löytyvät YSL:n, Mac:in ja Guerlainin valikoimasta. Edullisemmissa oikein toimivia ovat Isadoran uusi ohut nestemäinen eyeliner sekä Maybellinen lasting drama gel eyeliner(sivellin erillisenä mukana pakkauksessa) sekä Lumene Natural Code sarjan nestemäinen rajaus.
Pidetään kynää/sivellintä kädessä hieman lappeellaan ja viedään kynän/siveltimen kärki ihan yläripsien tyveen. Laitetaan kärkiosa  kiinni ripsien tyveen ja piirretään varovaisesti lyhyt viiva ripsilinjan mukaisesti. Rajauksen teon voi aloittaa mistä hyvänsä kohtaa silmää, vaikka keskeltä jos haluaa. Yhtä ja oikeaa aloituskohtaa ei ole olemassakaan. Sitten hitaasti liikuttamalla sivellintä/kynää hieman taas eteenpäin jatketaan viivaa, jne kunnes viiva on halutun pituinen. Ikäänkuin väritettäisiin vain ripsientyvi.
Yleensä päivämeikissä ei tarvitse jatkaa rajausta ulkonurkasta juurikaan ripsien yli, vaan se voidaan lopettaa siihen mihin ripsetkin loppuvat. Vahvemmissa iltameikeissä tarvitaan usein pidempää rajausta.
Jos halutaan ikään kuin liftata meikattavan ilmettä tai jos silmän ulkonurkka luonnostaan hieman laskeutuu, voidaan rajausta hiukan paksuntaa kohti ulkonurkkaa ja näin saadaan silmän ulkonurkkaa kohotettua. Mutta tässäkin on tärkeää, ettei rajausta jatketa yhtään ripsien yli vaan se on paksuimmillaan uloimpien ripsien kohdalla. Ulkonurkkaan muodostuu näin siis ikään kuin matala kolmio, jonka kanta on pystysuorassa ulkonurkassa ja pitkät sivut luomella.
Tärkeää rajauksen ulkonäön kannalta on myös, että rajaus sijaitsee heti ripsien tyvessä, ettei luomelle jää ikään kuin valkoista rajaa tumman rajauksen alle. Jos ripset kasvavat harvemmassa rivissä ja hieman ylempänä kuin ihan luomen tyvessä, kannattaa mustalla silmänrajauskynällä ”värittää” myös ripsien tyvi varsinaisen rajauksen alta. Näin saa silmämeikistä tarkemman ja intensiivisemmän.
Rajauskynän tai tussin hygieenisyydestä kannattaa huolehtia hyvin, jotta välttyy kiusallisilta silmätulehduksilta ja muilta ärsytyksiltä silmissä. Tavalliset puukynät voi hyvin laittaa pakastepussissa yön yli pakkaseen, jolloin kaikki haitalliset mikrobit ja bakteerit kuolevat (kannattaa teroittaa kynät kun ne ovat juuri tulleet pakkasesta, jolloin massa on vielä jäistä.Pakastimeen hetkeksi laitto on oiva apu myös muutenkin jos tuntuu ettei tahdo saada kyniä teräväksi teroitettua. Kylmänä massa onhuomattavasti helpompi teroittaa. Nestemäisen eyelinerin sivellinosan voi puhdistaa tavallisella desinfiointiaineella, jota saa apteekeista.
Mikäli silmänrajauksen teon estää huono näkö, on kaupoista saatavilla sekä suurentavia peilejä että meikkauslaseja, joista saa avun ongelmaan. Suurentavissa peileissä löytyy jopa 10x suurentavia vaihtoehtoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meikkauspalvelut ja verkkokauppa korona-aikana

  Tervehdys! Täällä mennään keskellä korona-aikaa edelleen... GMC-Studio on olemassa suurimmilta osin kiitos Kosmetiikkaviidakko verkkokaup...

Blogiarkisto