Siirry pääsisältöön

Silmänrajaus helposti


Jos ongelmana on silmänrajauksen teko, saattaa seuraavasta löytyä joitakin käteviä vinkkejä! 

Miten sen saisi kauniiksi viivaksi ilman ”ryppyjä” tai ylipaksuja kohtia.
Miten sen saisi yhdellä vedolla kauniiksi symmetriseksi viivaksi? Mihin kohtaan sen tulisi jatkua ulkonurkassa ja tuleeko se sisänurkkaan ollenkaan? Miksi ei tunnu löytyvän koskaan oikeanlaista rajauskynää tai tussia, kun aina tuntuu olevan joko liian kapea ja kuiva tai sitten liian paksu ja väriäkin saattaa pursuta siveltimestä turhan paljon kerralla, jotta laittamisesta tulisi yhtään mitään?
Useimmat naiset ovat ratkaisseet ongelman olemalla kokonaan käyttämättä rajausta, koska se vain sotkee silmämeikin ja on taas aloitettava kaikki alusta, eikä aamuisin ole sellaiseen aikaa. Iltameikkeihin halutaan usein sitten käyttää myös rajausta, mutta joskus silloinkaan se ei onnistu, vaikka aikaa sen tekemiseen olisi enemmänkin.

Vastauksena tähän ongelmaan kannattaa unohtaa koko ajatuksen täydellisen eyeliner-viivan piirtämisestä.
Kaikki henkilöt joilla on ollut ongelmia rajauksn kanssa ja joille olen neuvonut erilaisen tekniikan laittaa rajaus, ovat siinä onnistuneet. Kunhan ovat unohtaneet tosiaan sen upean virheettömän rajauksen yhdellä vedolla.
Ensin tarvitaan tietenkin hyvä nestemäinen eyeliner tai kynä. Kynistä parhaita ovat mielestäni YSL long lasting eye pencil, Sisleyn eyeliner pencil tai Diorin vastaava. Jos haluaa säästää löytyy Lumenen Natural code sarjasta edullinen vaihtoehto. Huom! Silmänrajauksessa tulisi käyttää siis rajauskynää ei kajalia. Ainoa kajal ,joka mielestäni toimii sekä sisäluomen, että ulkona yläluomen rajauksessa on  Diorin Kohl(kajalkynä). Jos käyttää rajaukseen kynää kannattaa se pitää aina terävänä, näin välttyy ylipaksulta jäljeltä.
Nestemäisistä rajauksista hyviä ovat Armanin Maestro Eyeliner ja Estee Lauderin Double Wear-eyeliner (pysyvät erittäin hyvin myös laskeutuneella luomella eivätkä hankaudu pois tai tartu kulmaluun alle) tai sitten Mac:in nestemäinen rajaus(vedenkestävä). Sensailla löytyy mainio nestemäinen eyeliner, jonka sivellin osa on ikään kuin siveltimen ja tussin välimuoto. Henkilökohtaisesti käytän enimmäkseen Armanin tai Sensain eyelineria, mutta ihmisillä on eri maku. Jos haluaa ihan ohuen siveltimen niin ohuimmat ns. klassisella siveltimellä varustetut löytyvät YSL:n, Mac:in ja Guerlainin valikoimasta. Edullisemmissa oikein toimivia ovat Isadoran uusi ohut nestemäinen eyeliner sekä Maybellinen lasting drama gel eyeliner(sivellin erillisenä mukana pakkauksessa) sekä Lumene Natural Code sarjan nestemäinen rajaus.
Pidetään kynää/sivellintä kädessä hieman lappeellaan ja viedään kynän/siveltimen kärki ihan yläripsien tyveen. Laitetaan kärkiosa  kiinni ripsien tyveen ja piirretään varovaisesti lyhyt viiva ripsilinjan mukaisesti. Rajauksen teon voi aloittaa mistä hyvänsä kohtaa silmää, vaikka keskeltä jos haluaa. Yhtä ja oikeaa aloituskohtaa ei ole olemassakaan. Sitten hitaasti liikuttamalla sivellintä/kynää hieman taas eteenpäin jatketaan viivaa, jne kunnes viiva on halutun pituinen. Ikäänkuin väritettäisiin vain ripsientyvi.
Yleensä päivämeikissä ei tarvitse jatkaa rajausta ulkonurkasta juurikaan ripsien yli, vaan se voidaan lopettaa siihen mihin ripsetkin loppuvat. Vahvemmissa iltameikeissä tarvitaan usein pidempää rajausta.
Jos halutaan ikään kuin liftata meikattavan ilmettä tai jos silmän ulkonurkka luonnostaan hieman laskeutuu, voidaan rajausta hiukan paksuntaa kohti ulkonurkkaa ja näin saadaan silmän ulkonurkkaa kohotettua. Mutta tässäkin on tärkeää, ettei rajausta jatketa yhtään ripsien yli vaan se on paksuimmillaan uloimpien ripsien kohdalla. Ulkonurkkaan muodostuu näin siis ikään kuin matala kolmio, jonka kanta on pystysuorassa ulkonurkassa ja pitkät sivut luomella.
Tärkeää rajauksen ulkonäön kannalta on myös, että rajaus sijaitsee heti ripsien tyvessä, ettei luomelle jää ikään kuin valkoista rajaa tumman rajauksen alle. Jos ripset kasvavat harvemmassa rivissä ja hieman ylempänä kuin ihan luomen tyvessä, kannattaa mustalla silmänrajauskynällä ”värittää” myös ripsien tyvi varsinaisen rajauksen alta. Näin saa silmämeikistä tarkemman ja intensiivisemmän.
Rajauskynän tai tussin hygieenisyydestä kannattaa huolehtia hyvin, jotta välttyy kiusallisilta silmätulehduksilta ja muilta ärsytyksiltä silmissä. Tavalliset puukynät voi hyvin laittaa pakastepussissa yön yli pakkaseen, jolloin kaikki haitalliset mikrobit ja bakteerit kuolevat (kannattaa teroittaa kynät kun ne ovat juuri tulleet pakkasesta, jolloin massa on vielä jäistä.Pakastimeen hetkeksi laitto on oiva apu myös muutenkin jos tuntuu ettei tahdo saada kyniä teräväksi teroitettua. Kylmänä massa onhuomattavasti helpompi teroittaa. Nestemäisen eyelinerin sivellinosan voi puhdistaa tavallisella desinfiointiaineella, jota saa apteekeista.
Mikäli silmänrajauksen teon estää huono näkö, on kaupoista saatavilla sekä suurentavia peilejä että meikkauslaseja, joista saa avun ongelmaan. Suurentavissa peileissä löytyy jopa 10x suurentavia vaihtoehtoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kryolan meikkituotteet

Pitkän aikaa olen halunnut kertoa Teille Kryolan-meikkisarjasta, jota saa nyt myös verkkokaupastamme. Aina on ollut sitä ja tätä ja asia on jäänyt odottamaan oikeaa hetkeä. Nyt tuli pieni breikki ja haluaisin tutustuttaa Teidätkin tähän ammattimeikkaajien suosimaan ja Suomessa ehkä ei niin tunnettuun sarjaan.


Tämä on vain pintaraapaisu, sillä sarja on valtava. Siitä löytyvät lähes kaikki meikkituotteet sekä tarvikkeet mitä voidaan vain ikinä ajatella jos puhutaan asioista: tv-meikki, kuvausmeikki, näyttämömeikki, maskeeraus, kestävä juhlameikki, häämeikki,vedenkestävä meikki, baletti, ooppera,yms,yms... Sarja on käytössä ympäri maailman ja tehdään saksalaisella tarkkuudella. :) Kerron Teille kuitenkin muutamista omista suosikeista.


Mikä Kryolanista tekee sitten niin erikoisen? Mielestäni muutama tärkeä seikka: Tuotteet ovat erittäin hyvin pysyviä, mutta miellyttäviä käyttää Väripigmentit ovat omaa luokkaansa Tuotteet ovat turvallisia käyttää Tuotteiden laatu on luotettava Hinta-laatu…

GMC-Studion 10.toimintavuosi alkaa!

Taas on yksi meikkitaiteilijan reissattu vuosi takana ja uusi alussa. Muutamin kuvin muistelen viime vuotta lämmöllä vaikkakin haasteita vuodessa oli paljon. Oli itsensä ylittämistä ja mukavuusalueilta poistumista kilpailujen muodossa, niissä hienosti sijoittumista ja voittokin, jotka toivat uudenlaista osaamista ja uskoa omiin mahdollisuuksiin. Väsymys painoi välillä ylitsepääsemättömän raskaasti ja tuntui, että voimat loppuvat matkalla, mutta eteenpäin mentiin hammasta purren ja vastoinkäymiset selättäen, pikku hiljaa, yksi kerrallaan.
Lasten kasvaminen, uhmaiät, unettomat yöt, pienyrittäjän stressi ja haasteet ottivat veronsa. Omasta hyvinvoinnista kiinnostuminen ja uudet ideat toivat valoa ja virtaa, jaksamista ja uudelleen syntymistä. Matka jatkuu edelleen.GMC-Studio aloittaa vuoden, joka on sen toimintahistorian kymmenes. Tämä on uskomaton asia, nämä ovat olleet uskomattomia ja iloisia vuosia.Olen nauttinut jokaisesta vuodesta, kohtaamisesta, oppimisesta, haasteesta. Aina se ei…
Paljon mielipiteitä jakava meikkisarja on Joe Blasco.
Enemmän ihmisillä yleensä on mielipiteitä Joe Blascon meikkituotteista kuin ihohoidosta tai siveltimistä. Nuo mielletään usein hyviksi, kun taas meikkituotteita usein joko rakastaa tai vihaa!

Mistään muusta sarjasta en ole kuullut yhtä paljon epäluuloja ja huhupuheita kuin Blascosta. Miksi ihmeessä sitten ryhdyin myymään Joe Blascon tuotteita omassa yrityksessäni?
Koska pidän niistä kovasti ja ne toimivat.

Ja miksi? Kaikissa meikkituotteissa on erittäin hyvä väripigmentti sekä pysyvyys. (voidaan peittää jopa syntymämerkkejä, luomia, vitiligoa, tatuointeja, yms..) Ne ovat tuoksuttomia ja eivät sisällä helposti allergisoivia ainesosia ja myös monet ihotautilääkärit suosittelevat niitä.
Alunperinhän herra Joe Blasco kehitti tuotesarjansa tv-teollisuuden käyttöön, kun tarvittiin samalla peittävää ja luonnollista meikkiä,  joka myös pysyisi tv-valojen kuumuudessa paikallaan. Siitä sarja on vaeltanut muiden ammattilaisten kautta myös tavallis…