perjantai 28. tammikuuta 2011

Kulmakarvojen muotoilu

Miten tehdä sopusuhtaiset ja siistit kulmakarvat?

Ihmisillä toistuu usein myös tämä ”kulmakarva-ongelma”.
Kulmakarvoja on vaikea piirtää kynällä luonnollisiksi, niistä tulee usein erinäköiset toisiinsa verrattaessa, jonain päivänä ne ovat onnistuneet ja toisena eivät. Jotkut haluavat käyttää kestoväriä ja toisista taas tuntuu, että kestoväristä tulee aina liian tumma lopputulos. Kyllä tosiaan, kompastuskiviä on monia.
On ihmisiä, jotka suosivat kyniä, toiset vahamaisia värejä ja jotkut taas eivät hyväksyisi mitään muuta tapaa kuin piirtää kulmat puuterimaisella värillä. Riippuu paljon omista jo olemassa olevista (tai olemattomista) kulmakarvoista, mikä itselle on se paras vaihtoehto.


Mitä olen huomannut niin, jotkut tuotteet tuntuvat kuitenkin sopivan tietyntyyppisille kulmille paremmin kuin toiset:

Harvat kulmakarvat/ei karvoja ollenkaan: vahamainen kulmaväri tai kynä
Parhaiten toimivat:                                                Lancome(kynä), Clinique(kynä), Blasco(ultamatte), Clarins kulmapaletti

Normaalit kulmat:                                                 
Parhaiten toimivat:                                                YSL(kynä), Armani(kynä), Dior(kynä),  Shiseido(kynä), Clarins kulmapaletti

Tuuheat kulmat:                                                     tarvittaessa puuterimainen väri tai pelkkä geeli tai väritön vaha
Parhaiten toimii                                                       MAC(geeli)

Vaaleat /valkoiset/harmaat kulmat:              Kulmien siistiminen muotoon ja vaalean ruskea kestoväri ja tai harmaanruskea kynä/puuterimainen väri
Parhaiten toimii:                                                      Clarins kulmapaletti, kestovärit


Vahamaiseen ja puuterimaiseen kulmaväriin tarvitaan viisto kulmasivellin, jota saa ihan Duroyn perusvalikoimasta nimellä Red Devil/Viisto kulmasivellin.
Geelit sisältävät usein itsessään harjan ja kynät tietenkin toimivat sellaisenaan.

On olemassa myös muutamia muotoilua helpottavia perussääntöjä:
Kulmakarvojen tulisi alkaa samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa, korkeimman kohdan olla silmän väriosan uloimmaisen reunan kanssa samassa linjassa ja niiden pitäisi lopulta päättyä viistossa linjassa silmän ulkonurkan kanssa.

Jos kulmat haluaa siis värin avulla muotoilla, kannattaa käyttää seuraavanlaista kaavaa:
Laitetaan sivellin/kynä ensimmäisten ja alinten  kulmakarvojen (samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa) kohdalle. Lähdetään piirtämään kevyttä yläviistoon suuntautuvaa linjaa pitkin alimpia karvoja ja viedään viiva korkeimmassa kohdassa ikään kuin kulmakarvarivin läpi ja pysäytetään se siihen.
Tullaan vastaan aloittamalla taas ensimmäisten kulmakarvojen kohdalta mutta nyt ylärivin mukaisesti ja kuljetaan lähes vaakasuoraa linjaa kohti korkeinta kohtaa. Tavataan alariviä pitkin tullut viiva siinä ja pysäytetään viiva.
Lopuksi tehdään ns. häntä, joka piirretään vain yksinkertaisena ja sen lähtökohta on korkeimmassa kohdassa. Siitä se jatkuu viistosti kohti ohimoa.
Kun kaavan oppii, on helppo tehdä kulmista aina symmetriset ja luonnollisen näköiset. Tärkeää on, ettei paina kynää liian voimakkaasti tai innostu liikaa vahamaisen- tai puuterimaisen värin kanssa. On parempi tehdä ensin vähän kevyemmät kulmat ja lisätä väriä, kuin yrittää poistaa sitä. Myös nyppimisen voi helposti tehdä saman kaavan mukaisesti.
Huom! Kulmageeliksi ja vahaksi sopivat erinomaisesti myös hiustuotteet. Myös hiuslakkaa,hiusvahaa, huulikiiltoa, Elisabeth Ardenin: Eight hour creamiä ja vaseliinia voidaan käyttää itsepäisten karvojen saamiseksi paikoilleen.
Mikäli kulmakarvat ovat kasvaneet liian pitkiksi, voi ne helposti siistiä kampaamalla ne vaikkapa ripsiharjalla suoraan kohti kattoa, sitten lyhentämällä pisimmät karvat kynsi- tai viiksisaksilla ja kampaamalla ne takaisin paikoilleen.
3 kommenttia:

 1. ahaa, onneksi ohje täällä...

  VastaaPoista
 2. Miten sen oikean kulmiin käytettävän värin löytää? Pitääkö vain kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut pitkään jo käytössä Estee Lauderin geelimäinen silmänrajausväri (väri 02,ruskea), joka kuuluu Double Wear-linjaan. Sillä saa luonnolliset kulmat tehtyä ihan jokaiselle.Ainoastaan mustatukkaiselle täytyy lisätä hiukkasen mustaa geelimäistä rajausväriä tai ihan tavallista kajalia kulmaharjaan ja tummentaa kulmien korkeinta kohtaa, jotta väristä tulee tarpeeksi tumma. Muutoin ihan elovena-blondista tummatukkaiseen toimii tuo tuote. Tykkään siitä myös kovasti, koska se tarttuu myös ihoon sellaisella asiakkaalla, jolla kulmakarvoja ei ehkä kasva tarpeeksi tai kulmakarvojen sekaan jää ikään kuin aukkoja. Lopputulos on tosi pehmeä ja luonnollinen kunhan pehmentää väriä vaikkapa kämmenselkään ennen laittoa. Pysyy myös uidessa muuten, mutta lähtee tavallisella puhdistuksella pois... :)

   Poista

Meikkauspalvelut ja verkkokauppa korona-aikana

  Tervehdys! Täällä mennään keskellä korona-aikaa edelleen... GMC-Studio on olemassa suurimmilta osin kiitos Kosmetiikkaviidakko verkkokaup...

Blogiarkisto