Siirry pääsisältöön

Kulmakarvojen muotoilu

Miten tehdä sopusuhtaiset ja siistit kulmakarvat?

Ihmisillä toistuu usein myös tämä ”kulmakarva-ongelma”.
Kulmakarvoja on vaikea piirtää kynällä luonnollisiksi, niistä tulee usein erinäköiset toisiinsa verrattaessa, jonain päivänä ne ovat onnistuneet ja toisena eivät. Jotkut haluavat käyttää kestoväriä ja toisista taas tuntuu, että kestoväristä tulee aina liian tumma lopputulos. Kyllä tosiaan, kompastuskiviä on monia.
On ihmisiä, jotka suosivat kyniä, toiset vahamaisia värejä ja jotkut taas eivät hyväksyisi mitään muuta tapaa kuin piirtää kulmat puuterimaisella värillä. Riippuu paljon omista jo olemassa olevista (tai olemattomista) kulmakarvoista, mikä itselle on se paras vaihtoehto.


Mitä olen huomannut niin, jotkut tuotteet tuntuvat kuitenkin sopivan tietyntyyppisille kulmille paremmin kuin toiset:

Harvat kulmakarvat/ei karvoja ollenkaan: vahamainen kulmaväri tai kynä
Parhaiten toimivat:                                                Lancome(kynä), Clinique(kynä), Blasco(ultamatte), Clarins kulmapaletti

Normaalit kulmat:                                                 
Parhaiten toimivat:                                                YSL(kynä), Armani(kynä), Dior(kynä),  Shiseido(kynä), Clarins kulmapaletti

Tuuheat kulmat:                                                     tarvittaessa puuterimainen väri tai pelkkä geeli tai väritön vaha
Parhaiten toimii                                                       MAC(geeli)

Vaaleat /valkoiset/harmaat kulmat:              Kulmien siistiminen muotoon ja vaalean ruskea kestoväri ja tai harmaanruskea kynä/puuterimainen väri
Parhaiten toimii:                                                      Clarins kulmapaletti, kestovärit


Vahamaiseen ja puuterimaiseen kulmaväriin tarvitaan viisto kulmasivellin, jota saa ihan Duroyn perusvalikoimasta nimellä Red Devil/Viisto kulmasivellin.
Geelit sisältävät usein itsessään harjan ja kynät tietenkin toimivat sellaisenaan.

On olemassa myös muutamia muotoilua helpottavia perussääntöjä:
Kulmakarvojen tulisi alkaa samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa, korkeimman kohdan olla silmän väriosan uloimmaisen reunan kanssa samassa linjassa ja niiden pitäisi lopulta päättyä viistossa linjassa silmän ulkonurkan kanssa.

Jos kulmat haluaa siis värin avulla muotoilla, kannattaa käyttää seuraavanlaista kaavaa:
Laitetaan sivellin/kynä ensimmäisten ja alinten  kulmakarvojen (samassa linjassa silmän sisänurkan kanssa) kohdalle. Lähdetään piirtämään kevyttä yläviistoon suuntautuvaa linjaa pitkin alimpia karvoja ja viedään viiva korkeimmassa kohdassa ikään kuin kulmakarvarivin läpi ja pysäytetään se siihen.
Tullaan vastaan aloittamalla taas ensimmäisten kulmakarvojen kohdalta mutta nyt ylärivin mukaisesti ja kuljetaan lähes vaakasuoraa linjaa kohti korkeinta kohtaa. Tavataan alariviä pitkin tullut viiva siinä ja pysäytetään viiva.
Lopuksi tehdään ns. häntä, joka piirretään vain yksinkertaisena ja sen lähtökohta on korkeimmassa kohdassa. Siitä se jatkuu viistosti kohti ohimoa.
Kun kaavan oppii, on helppo tehdä kulmista aina symmetriset ja luonnollisen näköiset. Tärkeää on, ettei paina kynää liian voimakkaasti tai innostu liikaa vahamaisen- tai puuterimaisen värin kanssa. On parempi tehdä ensin vähän kevyemmät kulmat ja lisätä väriä, kuin yrittää poistaa sitä. Myös nyppimisen voi helposti tehdä saman kaavan mukaisesti.
Huom! Kulmageeliksi ja vahaksi sopivat erinomaisesti myös hiustuotteet. Myös hiuslakkaa,hiusvahaa, huulikiiltoa, Elisabeth Ardenin: Eight hour creamiä ja vaseliinia voidaan käyttää itsepäisten karvojen saamiseksi paikoilleen.
Mikäli kulmakarvat ovat kasvaneet liian pitkiksi, voi ne helposti siistiä kampaamalla ne vaikkapa ripsiharjalla suoraan kohti kattoa, sitten lyhentämällä pisimmät karvat kynsi- tai viiksisaksilla ja kampaamalla ne takaisin paikoilleen.
Kommentit

 1. ahaa, onneksi ohje täällä...

  VastaaPoista
 2. Miten sen oikean kulmiin käytettävän värin löytää? Pitääkö vain kokeilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ollut pitkään jo käytössä Estee Lauderin geelimäinen silmänrajausväri (väri 02,ruskea), joka kuuluu Double Wear-linjaan. Sillä saa luonnolliset kulmat tehtyä ihan jokaiselle.Ainoastaan mustatukkaiselle täytyy lisätä hiukkasen mustaa geelimäistä rajausväriä tai ihan tavallista kajalia kulmaharjaan ja tummentaa kulmien korkeinta kohtaa, jotta väristä tulee tarpeeksi tumma. Muutoin ihan elovena-blondista tummatukkaiseen toimii tuo tuote. Tykkään siitä myös kovasti, koska se tarttuu myös ihoon sellaisella asiakkaalla, jolla kulmakarvoja ei ehkä kasva tarpeeksi tai kulmakarvojen sekaan jää ikään kuin aukkoja. Lopputulos on tosi pehmeä ja luonnollinen kunhan pehmentää väriä vaikkapa kämmenselkään ennen laittoa. Pysyy myös uidessa muuten, mutta lähtee tavallisella puhdistuksella pois... :)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kryolan meikkituotteet

Pitkän aikaa olen halunnut kertoa Teille Kryolan-meikkisarjasta, jota saa nyt myös verkkokaupastamme. Aina on ollut sitä ja tätä ja asia on jäänyt odottamaan oikeaa hetkeä. Nyt tuli pieni breikki ja haluaisin tutustuttaa Teidätkin tähän ammattimeikkaajien suosimaan ja Suomessa ehkä ei niin tunnettuun sarjaan.


Tämä on vain pintaraapaisu, sillä sarja on valtava. Siitä löytyvät lähes kaikki meikkituotteet sekä tarvikkeet mitä voidaan vain ikinä ajatella jos puhutaan asioista: tv-meikki, kuvausmeikki, näyttämömeikki, maskeeraus, kestävä juhlameikki, häämeikki,vedenkestävä meikki, baletti, ooppera,yms,yms... Sarja on käytössä ympäri maailman ja tehdään saksalaisella tarkkuudella. :) Kerron Teille kuitenkin muutamista omista suosikeista.


Mikä Kryolanista tekee sitten niin erikoisen? Mielestäni muutama tärkeä seikka: Tuotteet ovat erittäin hyvin pysyviä, mutta miellyttäviä käyttää Väripigmentit ovat omaa luokkaansa Tuotteet ovat turvallisia käyttää Tuotteiden laatu on luotettava Hinta-laatu…

GMC-Studion 10.toimintavuosi alkaa!

Taas on yksi meikkitaiteilijan reissattu vuosi takana ja uusi alussa. Muutamin kuvin muistelen viime vuotta lämmöllä vaikkakin haasteita vuodessa oli paljon. Oli itsensä ylittämistä ja mukavuusalueilta poistumista kilpailujen muodossa, niissä hienosti sijoittumista ja voittokin, jotka toivat uudenlaista osaamista ja uskoa omiin mahdollisuuksiin. Väsymys painoi välillä ylitsepääsemättömän raskaasti ja tuntui, että voimat loppuvat matkalla, mutta eteenpäin mentiin hammasta purren ja vastoinkäymiset selättäen, pikku hiljaa, yksi kerrallaan.
Lasten kasvaminen, uhmaiät, unettomat yöt, pienyrittäjän stressi ja haasteet ottivat veronsa. Omasta hyvinvoinnista kiinnostuminen ja uudet ideat toivat valoa ja virtaa, jaksamista ja uudelleen syntymistä. Matka jatkuu edelleen.GMC-Studio aloittaa vuoden, joka on sen toimintahistorian kymmenes. Tämä on uskomaton asia, nämä ovat olleet uskomattomia ja iloisia vuosia.Olen nauttinut jokaisesta vuodesta, kohtaamisesta, oppimisesta, haasteesta. Aina se ei…
Paljon mielipiteitä jakava meikkisarja on Joe Blasco.
Enemmän ihmisillä yleensä on mielipiteitä Joe Blascon meikkituotteista kuin ihohoidosta tai siveltimistä. Nuo mielletään usein hyviksi, kun taas meikkituotteita usein joko rakastaa tai vihaa!

Mistään muusta sarjasta en ole kuullut yhtä paljon epäluuloja ja huhupuheita kuin Blascosta. Miksi ihmeessä sitten ryhdyin myymään Joe Blascon tuotteita omassa yrityksessäni?
Koska pidän niistä kovasti ja ne toimivat.

Ja miksi? Kaikissa meikkituotteissa on erittäin hyvä väripigmentti sekä pysyvyys. (voidaan peittää jopa syntymämerkkejä, luomia, vitiligoa, tatuointeja, yms..) Ne ovat tuoksuttomia ja eivät sisällä helposti allergisoivia ainesosia ja myös monet ihotautilääkärit suosittelevat niitä.
Alunperinhän herra Joe Blasco kehitti tuotesarjansa tv-teollisuuden käyttöön, kun tarvittiin samalla peittävää ja luonnollista meikkiä,  joka myös pysyisi tv-valojen kuumuudessa paikallaan. Siitä sarja on vaeltanut muiden ammattilaisten kautta myös tavallis…