Siirry pääsisältöön

Kihlasormus, vihkisormus, lapsisormus... ja entäs hääpäivälahja???

Kihlasormus, vihkisormus, lapsisormus... ja entäs hääpäivälahja???

Mitkä hääkorvakorut, minkälainen vihki-ja kihlasormus yhdistelmä, mitä lahjaksi hääpäivänä tai merkkipäivänä....aapuuaaa....


Harvemmin teen tänne blogiin näitä puhtaasti mainospostauksia muista kuin GMC-Studion omista palveluista, mutta välillä minulle itselleni iskee todellinen tarve tuoda myös muita palveluita tai tuotteita esille lukijoille. 

Tämä johtuu joko siitä, että itse törmään johonkin vaan niin kivaan tai hienoon asiaan, jota mielestäni on pakko tuoda esille tai sitten minulta kysytään asiakkaiden taholta niin monta kertaa samasta asiasta, että koen tarpeelliseksi tuoda sen esille blogissakin.
En ehdi enkä jaksa (kaksi lasta, firmat ja eläimet...) kirjoitella kaikesta mahdollisesta enään vaan ainoastaan jos tarpeeksi innostun tai näen tarpeelliseksi niin otan aiheita mukaan juttuun... :)

Pidemmän aikaa häägenressä pyörineenä olen huomioinut, että kihla-, vihki- ja lahjasormukset muistuttavat paljon toisiaan. Usein tuotteet valitaan valmiista katalogista ja samat mallistot näkyvät messuillakin varsin usein. 
Tämä onkin kätevää jos mielessä on jo jokin tietty malli, jonka on katsonut mieleiseksi tai jos haluaa nopeasti nähdä tietyn hintaluokan sormuksien koko sen hetkisen tarjonnan.

Usein kuitenkin kuulee puhetta siitä, että mieleistä vihkisormusta oli vaikea löytää, suomen hinnat olivat päättömät suhteessa muihin maihin, mitä ostaa kaveriksi jo olemassa olevalle sormukselle tai mitä antaa lahjaksi hääpäivänä tai lasten syntymän muistoksi? Itsekin pidän kaikista kauniista asioista ja täytyy myöntää, että timanttien säihke hivelee silmää. Kaikki kaunis ei aina tarvitse olla kallista ja joskus voi hyvää odottaa hiukan pidempään.


Alla oleva tarina jalokivi- ja kultasepänliikkeen asiakkaalta antaa kaikille aihetta mietiskeleville ehkä yhden idean lisää....


Pariskunta oli ollut naimisissa kymmenen vuotta ja perheeseen oli syntynyt sinä aikana kaksi lasta. Ensimmäisenä hääpäivänä aviomies oli hankkinut vaimolleen teetetyn sormuksen, jossa oli yksi hiukan isompi kirkas kivi liitettynä runkoon, johon myöhemmin olisi mahdollista lisätä halutessaan kiviä.
Vaimo toivoi, ettei mies ostaisi jokaisena hääpäivänä jotakin vain siksi että oli hääpäivä ja jokin lahja pitäisi keksiä, vaan ostaisi mieluummin vaikka yhden kiven säästöön joka vuosi.


Lapsien syntymästä muistoksi liitettiin yksikivisen sormuksen oheen kaksi ohuempaa rivisormusta.
Sormukset olivat kauniit yhdessä mutta hieman epäkäytännölliset, sillä ne olivat toisistaan irtonaiset.
Vuodet kuluivat eteenpäin ja kahvinkeittimiä tai höyrypesureita ei hääpäivinä lahjapaperista ilmaantunut. 


10-vuotis hääpäivän aamuna oli kokonaisuus valmis. 1-vuotis hääpäivälahjasormukseen oli juotettu kiinni lapsisormukset, runkoa oli vahvistettu ja sormukseen lisätty jokaisen hääpäivän muistoksi yksi timantti. 
Lahja oli täydellinen.


Vuosien mittaan olen vieraillut silloin tällöin Korkeavuorenkadulla sijaitsevassa Faber Art-jalokivi- ja kultasepänliikkeessä.
Ihastuin aikoinaan liikkeen tarjontaan  häämessuilla Helsingin Wanhassa Satamassa. Heidän tuotteissaan oli sitä erikoisuutta ja luksusta, joka minua kiehtoi. Tein silloin jo jutun blogiin heidän liikkeestään, koska silloin kuten edelleenkin sormus asiat askarruttavat hääpiireissä.

Kävin nyt uudelleen Faber Artissa ja kuvailin muutamia upeita sormuksia tännekin esille. Antakaa anteeksi kuvaustaitoni, se ei ehkä tee oikeutta väreille ja tarkkuudelle...mutta liikkeeseen kannattaa ehdottomasti mennä paikan päälle katsomaan.


Jos alla oleva korvakorumalli vain olisi ollut olemassa, kun itse astelin alttarille... :)


Keskustelin käynnilläni Faber Art-liikkeen omistajan kanssa heidän valikoimastaan ja työstään.

 Liikkeessä myös entisöidään vanhoja koruja ja asiakkaan toiveesta valmistetaan mahdollisista jo olemassa olevista vintage-koruista uudistettuja. 
Sain myös vastauksen kysymykseeni kannattaako timantit ja kultasepäntyöt ostaa suomesta vai edullisemmin ulkomailta? Mikäli asuu suomessa ja ajattelee vain matkamuistoksi sijoittaa arvokkaaseen koruun, kannattaa se kuitenkin tehdä suomessa sillä takuu ja aitousasiat mutkistuvat huomattavasti jos myyjää ei tavoitakaan enään helposti.

Laadukas käsityö on kuitenkin aina lahjana arvokas ja kestävä.

Ihania korupohdintoja kaikille ensi kesän ja talven morsiamille ja muillekin!Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kryolan meikkituotteet

Pitkän aikaa olen halunnut kertoa Teille Kryolan-meikkisarjasta, jota saa nyt myös verkkokaupastamme. Aina on ollut sitä ja tätä ja asia on jäänyt odottamaan oikeaa hetkeä. Nyt tuli pieni breikki ja haluaisin tutustuttaa Teidätkin tähän ammattimeikkaajien suosimaan ja Suomessa ehkä ei niin tunnettuun sarjaan.


Tämä on vain pintaraapaisu, sillä sarja on valtava. Siitä löytyvät lähes kaikki meikkituotteet sekä tarvikkeet mitä voidaan vain ikinä ajatella jos puhutaan asioista: tv-meikki, kuvausmeikki, näyttämömeikki, maskeeraus, kestävä juhlameikki, häämeikki,vedenkestävä meikki, baletti, ooppera,yms,yms... Sarja on käytössä ympäri maailman ja tehdään saksalaisella tarkkuudella. :) Kerron Teille kuitenkin muutamista omista suosikeista.


Mikä Kryolanista tekee sitten niin erikoisen? Mielestäni muutama tärkeä seikka: Tuotteet ovat erittäin hyvin pysyviä, mutta miellyttäviä käyttää Väripigmentit ovat omaa luokkaansa Tuotteet ovat turvallisia käyttää Tuotteiden laatu on luotettava Hinta-laatu…

GMC-Studion 10.toimintavuosi alkaa!

Taas on yksi meikkitaiteilijan reissattu vuosi takana ja uusi alussa. Muutamin kuvin muistelen viime vuotta lämmöllä vaikkakin haasteita vuodessa oli paljon. Oli itsensä ylittämistä ja mukavuusalueilta poistumista kilpailujen muodossa, niissä hienosti sijoittumista ja voittokin, jotka toivat uudenlaista osaamista ja uskoa omiin mahdollisuuksiin. Väsymys painoi välillä ylitsepääsemättömän raskaasti ja tuntui, että voimat loppuvat matkalla, mutta eteenpäin mentiin hammasta purren ja vastoinkäymiset selättäen, pikku hiljaa, yksi kerrallaan.
Lasten kasvaminen, uhmaiät, unettomat yöt, pienyrittäjän stressi ja haasteet ottivat veronsa. Omasta hyvinvoinnista kiinnostuminen ja uudet ideat toivat valoa ja virtaa, jaksamista ja uudelleen syntymistä. Matka jatkuu edelleen.GMC-Studio aloittaa vuoden, joka on sen toimintahistorian kymmenes. Tämä on uskomaton asia, nämä ovat olleet uskomattomia ja iloisia vuosia.Olen nauttinut jokaisesta vuodesta, kohtaamisesta, oppimisesta, haasteesta. Aina se ei…
Paljon mielipiteitä jakava meikkisarja on Joe Blasco.
Enemmän ihmisillä yleensä on mielipiteitä Joe Blascon meikkituotteista kuin ihohoidosta tai siveltimistä. Nuo mielletään usein hyviksi, kun taas meikkituotteita usein joko rakastaa tai vihaa!

Mistään muusta sarjasta en ole kuullut yhtä paljon epäluuloja ja huhupuheita kuin Blascosta. Miksi ihmeessä sitten ryhdyin myymään Joe Blascon tuotteita omassa yrityksessäni?
Koska pidän niistä kovasti ja ne toimivat.

Ja miksi? Kaikissa meikkituotteissa on erittäin hyvä väripigmentti sekä pysyvyys. (voidaan peittää jopa syntymämerkkejä, luomia, vitiligoa, tatuointeja, yms..) Ne ovat tuoksuttomia ja eivät sisällä helposti allergisoivia ainesosia ja myös monet ihotautilääkärit suosittelevat niitä.
Alunperinhän herra Joe Blasco kehitti tuotesarjansa tv-teollisuuden käyttöön, kun tarvittiin samalla peittävää ja luonnollista meikkiä,  joka myös pysyisi tv-valojen kuumuudessa paikallaan. Siitä sarja on vaeltanut muiden ammattilaisten kautta myös tavallis…