torstai 31. tammikuuta 2013

Täydellisen hääpuvun metsästys...

Pohjoinen Makasiinikatu 7, Kasarmitori, Helsinki.Varmaankin ensimmäinen etappi hääjuhlien ajankohdan varmistumisen jälkeen on morsiamen hääpuvun metsästys.
Olen kuullut, että monet tosin hankkivat puvun jo ennen kuin edes sulhasta on löytynyt. :) Tämä lienee hiukan aikaista, sillä ihmisen kehokin saattaa muuttua aika lailla useassa vuodessa. Tosin, unelmat on elettävä todeksi eikä odotettava niitä tapahtuvaksi...
Siis miksipä ei?

Lähdin tutkimaan asiaa yhteen suosituimmista Helsingin hääpukuliikkeistä eli hää-ja Juhlapukuliike Seremoniaan.
Seremonia on usein tullut vastaan esimerkiksi erilaisten häämessujen pukunäytöksissä ja erilaisissa mediajulkaisuissa, joten arvelin heidän pukuvalikoimansa olevan laaja ja mielenkiintoinen.

Heiltä löytyvät myös miesten juhlapuvut ja asusteet, joka on tärkeää, vaikka harvoin morsian asioi liikkeessä sulhasen kanssa samaan aikaan, hääpuku ja morsiamen meikki sekä kampaus näin säilyköön myös sulhaselle arvoituksena hääpäivään asti.
 Tämä on mielestäni hauska traditio, kuten myös hääpäivän aamun vietto sulhanen ja morsian tahollaan.Nykyaikaisessa maailmassa on hauskaa pitää joistakin traditioista kiinni.

Toisaalta olen ollut todistamassa useita hääaamuja meikkarin ominaisuudessa, joissa koko perhe viettää hääaamua yhdessä ja kirkkoon lähdetään samalla kulkuneuvolla ja tämäkin on hienoa.

Rauhallinen aamiainen yhdessä hotellin sviitissä, kännykät äänettömällä ja yhdessä kirkkoon juhlavieraiden pariin tai kotivihkiminen oman perheen kesken, kaikki hienoja ja yksilöllisiä tapoja viettää yhtä elämän mieleenpainuvimmista päivistä.

Mutta palatakseni aiheeseen niin yksi asia on varma, morsian tarvitsee puvun. :)
Olipa se sitten punainen, valkoinen tai norsunluun värinen, se tarvitaan.Nykyään hääpuvuksi löytyy tuhansia ja tuhansia vaitoehtoja.

Jos omaa selkeää mielikuvaa puvusta ei vielä ole, kannattaa ehdottomasti kääntyä ammattilaisen puoleen asiassa. Ohjeeksi annettakoon: "Puvun tulee istua kuin hanska."
Ammattilaisen harjaantunut silmä siis rekisteröi nopeasti jokaisen yksilölliset vaatimukset puvun istumisen suhteen ja muiden asusteiden yhteisvaikutuksen.
Kengän koron korkeus vaikuttaa oleellisesti helman pituuteen ja sulhasen pituus kengän koron pituuteen. (Oma matemaattinen kaava, saa soveltaa.)

Mutta siis, kaikki vaikuttaa kaikkeen ja kokonaisuus on tärkeä.Halutaanko perinteinen pitkä hääpuku vai lyhyempi, tuleeko laahusta vai ei? Nyörityksellä vai napeilla, piilovetoketju? Pää on pyörällä jo valmiiksi, mutta siksi kannattaa henkilökunnalta kysyä neuvoa ja kertoa omista toiveistaan ja ideoistaan.


Samasta syystä suosittelen aina morsiamille häämeikin koemeikkiä.
Siinä on loistava tilaisuus katsella ja tunnustella yhdessä sitä itselle oikeaa häämeikkiä. Ehkä katsella valmiita kuvia aiheesta tai miettiä kukkien sävyn sopivuutta huulimeikin kanssa.
Mahdollisuuksia on lukemattomia...


Toiset suosivat hääpuvussa klassista selkeää linjaa ja toiset haluavat ehdottomasti kerrostuksia..


Kaikille löytyy omansa aina pienintä yksityiskohtaa myöten...Happy hunting! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Meikkauspalvelut ja verkkokauppa korona-aikana

  Tervehdys! Täällä mennään keskellä korona-aikaa edelleen... GMC-Studio on olemassa suurimmilta osin kiitos Kosmetiikkaviidakko verkkokaup...

Blogiarkisto